11.03.2019.
DELTALAB NA NAJVEĆEM SVJETSKOM TURISTIČKOM SAJMU / BERLIN
Autor: renato

Najveći svjetski turistički sajam ITB koji se od 7. do 11. ožujka 2019. održao u Berlinu ove je godine, uz ostale riječke predstavnike, ugostio i posebno dizajniran štand i prezentaciju Rijeke kao Europske prijestolnice kulture u suradnji s nositeljem titule, tvrtkom Rijeka 2020 d.o.o. Idejno rješenje štanda potpisuju Idis Turato i Ida Križaj Leko (DeltaLab), a Turistička zajednica grada Rijeke podržava inicijativu uključenih putničkih agencija te logistički i financijski potpomaže organizaciju.

Koncept predstavljanja osmislili su suradnici na projektu Marko-Luka Zubčić i Renato Stanković (DeltaLab), dok su na pripremi promotivne brošure naslovljene „Rijeka City in Progress“ radili članovi EPK tima Bernard Koludrović (voditelj programa RiHub), Jelena Milić (koordinatorica programskog pravca Dječja kuća), Lela Vujanić (voditeljica programskog pravca Kuhinja), Jelena Androić (voditeljica odnosa s javnošću), Irena Kregar Šegota (direktorica Sektora za razvoj i strateška partnerstva) te Slaven Tolj (umjetnički direktor projekta Rijeka 2020 – EPK). Studio Sonda osmislio je dizajn brošure.

Za posjetitelje sajma ovim se predstavljanjem najavljuje da će Rijeka 2020. godine nositi titulu Europske prijestolnice kulture za što se već sada intenzivno priprema.  Najavit će se i neka od najvažnijih događanja Rijeke 2020 – EPK koja se zbivaju već ovog ljeta: otvorenje novog prostora kulturno-informativnog centra RiHub polovicom godine, zatim novo izdanje dječjeg festivala Tobogan krajem lipnja i početkom srpnja, međunarodna konferencija studenata arhitekture EASA u srpnju, 2. Bijenale industrijske umjetnosti u sklopu kojeg će posjetitelji imati mogućnost noćiti u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti od srpnja do listopada te novo izdanje festivala glazbe i hrane Porto etno u rujnu.

DOGAĐANJA