27.07.2019.
SAILOR FESTIVAL 2019. / RIJEKA
Autor: renato

Porinuće novog riječkog festivala “Sailor – Sweet & Salt Festival” koji na jedinstven način spaja znanost, umjetnost i popularnu kulturu dogodilo se u srpnju 2018. godine, nakon čega je nastavio plovidbu ususret 2020. godini. Ovo putovanje pod kormilom Damira Martinovića – Mrleta i Ivanke Mazurkijević za misiju ima učiniti zvuk grada vidljivim kroz inovativnu taktilno-zvučnu skulpturu od zvuka i soli te sve uokviriti festivalom koji će predstavljati biranu selekciju umjetnika pop, rock i elektroničkog predznaka.

Sailor Sweet&Salt Music Festival novi je projekt u organizaciji Kluba Ljubitelja Buke, koji se nastavlja na niz ranije održanih manifestacija, prije svega poznati festival Hartera, u sklopu kojeg su u prostoru bivše riječke tvornice papira gostovala brojna renomirana inozemna i regionalna imena.

S ušća Rječine preselili smo se uz more, jer je i priča o Sailoru usko vezana uz more, a plan je u narednim godinama programski nastaviti tamo gdje je Hartera bila u svojim najboljim godinama. Ovogodišnje izdanje festivala održano je 26. srpnja na Senjskom pristaništu u Rijeci gdje su za riječku publiku nastupili Josipa Lisac, Mr. Lee & Ivanesky, CHUI, The SIIDS i Mrave Brojim.

DOGAĐANJA