22.10.2018.
SLATKO I SLANO RADIONICA VOL 1. – LISTOPAD / DELTALAB
Autor: Ivan Dorotić

Prva radionica “Slatko i slano” održana je 20. i 21. listopada 2018. u prostorima DeltaLaba na Delti 5 u Rijeci te je okupila petnaestak arhitektonskih timova pozvanih da sudjeluju u projektu osmišljavanja idejnih arhitektonsko-urbanističkih prijedloga mogućih privremenih intervencija na području zone Slatko i slano.

Pod vodstvom tima “Slatko i slano” održano je predstavljanje odabranih lokacija uz pojašnjenje konteksta samih prostornih zahvata, programskih ciljeva na pojedinim lokacijama te potencijalnih smjerova u kojima bi idejna rješenja trebala ići.

Arhitektonski i dizajnerski timovi upoznati su sa svojim zadacima, otvorena je diskusija u kojoj su raspravljena sva pitanja te stvoren okvir za daljnji diskurs i komunikaciju. Arhitektonski timovi obavezali su se unutar perioda od mjesec dana realizirati svoja idejna rješenja koja će biti predstavljena na sljedećoj radionici zakazanoj u studenom.

Pozvani arhitektonsko-dizajnerski autori/ce i timovi: Damir Gamulin i Antun Sevšek, x3m, DeltaLab i Dječja kuća, BIRO, Ana Boljar i Ida Križaj Leko, SKROZ, Svjetlana Despot i Dinko Peračić, Iva Letilović i Igor Pedišić, Gorana Stipeč Brlić i Sekcija mladih DAR-a, Bevk Perović arhitekti, Katušić Kocbek arhitekti i Rožić arhitekti, STUDIO UP, 3LHD, Nikola Bašić, Tonči Čerina i Mia Roth Čerina te Platforma 9.81.

Organizator: DeltaLab – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam

Kustos i voditelj programskog pravca Slatko i slano: Idis Turato

Fotografije: Maja Bosnić

DOGAĐANJA