18.11.2018.
SLATKO I SLANO RADIONICA VOL 2. – STUDENI / DELTALAB
Autor: Ivan Dorotić

Druga etapa radionice “Slatko i slano” ponovno je okupila pozvane arhitektonsko- dizajnerske timove, koji su u kratkim prezentacijama predstavili prve faze svojih idejnih rješenja za odabrane lokacije koje su im dodijeljene.

Svaki od timova dobio je vremenski prostor od 10 minuta unutar kojeg su, kroz vizuale i usmenu prezentaciju predstavili svoja idejna rješenja. Nakon svake od prezentacija održana je kratka diskusija s članovima tima pravca “Slatko i slano” kroz koje su odgovorena sva potencijalna pitanja te razriješene nedoumice i precizirane specifične okolnosti vezane za pojedinu lokaciju.

Svi autori i autorice koji su pozvani da sudjeluju u projektu prisustvovali su svim prezentacijama te se između članova timova također razvila diskusija o pojedinim problemima, izazovima i ograničenjima nekih od lokacija.

Pozvani arhitektonsko-dizajnerski autori/ce i timovi: Damir Gamulin i Antun Sevšek, x3m, DeltaLab i Dječja kuća, BIRO, Ana Boljar i Ida Križaj Leko, SKROZ, Svjetlana Despot i Dinko Peračić, Iva Letilović i Igor Pedišić, Gorana Stipeč Brlić i Sekcija mladih DAR-a, Bevk Perović arhitekti, Katušić Kocbek arhitekti i Rožić arhitekti, STUDIO UP, 3LHD, Nikola Bašić, Tonči Čerina i Mia Roth Čerina te Platforma 9.81.

Organizator: DeltaLab – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam

Kustos i voditelj programskog pravca Slatko i slano: Idis Turato

Fotografije: Maja Bosnić

DOGAĐANJA