04.07.2020.
U HARTERU NA KVARTERU: ULIČNI SPORT / RIJEKA
Autor: renato

U subotu, 4. srpnja 2020.g. od 10.00 do 21.00 sat na prostoru bivše riječke tvornice papira – Hartere, održao se nastavak programa U Harteru na Kvarteru, u epizodi: Ulični sport, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture.

Zajednica u nastajanju – Mjesni odbor Hartera time nastavlja s aktivnostima kojima je cilj predstaviti neke od brojnih mogućnosti za koje je prostor Hartere idealan.

Posjetitelji su imali priliku sudjelovati u vođenoj planinarskoj šetnji do Žakljamaloj radionici urbanog penjanja, prezentaciji Skateboard kluba Kvarner, Malom buvljaku za djecu i Velikom buvljaku, rekreaciji, urbanoj biciklističkoj turi od Konta do Hartere te u nastavku radova na izradi klupice.
Također, održana je i cjelodnevna akcija čišćenja, uz vlastite maskice i rukavice te su zaigrani neki od uličnih sportova, kao što su badminton, gumi-gumi, frizbi, školica i slično.

Sve informacije dostupne su i na www.mohartera.org

Projekt Kvartera zajednički provode udruga Urbani separe, DeltaLab – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci, Centar za umjetnost i urbanistiku iz Berlina, međunarodna mreža CityToolbox i Goethe-Institut Kroatien.
U projektu sudjeluju brojne riječke organizacije, udruge, građanske inicijative i pojedinci, kao što su Galerija Kortil by Hrvatski kulturni dom na Sušaku, Skateboard klub Kvarner, Kreativni kolektiv KOMBINAT, Pčelarska udruga “Milutin Barač”-Rijeka, Savez udruga Molekula (@Riuse centar), Tranzicijska inicijativa Rijeka, Cafe Bar Skradin, Radio Roža i Kvart za 5, kao dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, u sklopu programskog pravca Slatko i slano.

 

DOGAĐANJA