31.08.2019.
UGOSTILI SMO EUROPSKO UDRUŽENJE ZA ARHITEKTONSKO OBRAZOVANJE (EAAE) / RIJEKA
Autor: renato

DeltaLab – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam (Sveučilište u Rijeci) i Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, ugostili su u subotu 31. kolovoza članove EAAE i za inozemne goste priredili prezentaciju projekta Rijeka 2020, predavanje Idisa Turata, kustosa i umjetničkog voditelja programskog pravca Slatko i slano, te ih proveli budućom prijestolnicom kulture.

Posjetom Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture 2020. godine zaključena je godišnja konferencija Europskog udruženja za arhitektonsko obrazovanje (EAAE) koje se održala u Zagrebu na Arhitektonskom fakultetu od 28.8. do 31.8.2019.

Tema ovogodišnje konferencije bila je “Hidden School”, a gosti predavači bili su An Fonteyne (belgijska arhitektica, suosnivačica studija noAarchitecten i profesorica na ETH), Will Hunter (osnivač i dekan London School of Architecture), Lesley Lokko (južnoafrička arhitektica, spisateljica i profesorica), Momoyo Kaijima (suosnivačica Ateliera BowWow i profesorica na ETH), Maruša Zorec (osnivačica studija Arrea i profesorica na Arhitektonskom fakultetu u Ljubljani), Harriet Harris (arhitektica i teoretičarka koja ovih dana stupa na dužnost dekanice Pratt Institutea u New Yorku) te četrdesetak profesora iz svih dijelova Europe. Konferencijom su predsjedali Oya Atalay Franck (predsjednica EAAE i dekanica ZHAW u Winterthuru) te Mia Roth-Čerina (profesorica i prodekanica Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu).

DOGAĐANJA